fb- ilmastolup-small1200 x 628px

Ilmastolupaus

Blogi,Myrskyvaroitus/elokuu 20, 2015

Myrskyvaroitus – yhdistyksen päätavoite on saada mahdollisimman moni meistä tekemään vähäpäästöisempiä valintoja omassa elämässään ja kannustamaan muita mukaan ilmastotalkoisiin. Olemme järjestäneet tästä aihepiiristä jo kaksi tilaisuutta, toisen Helsingin musiikkitalolla ja toisen Anssi Kelan isännöimänä Tavastiaklubilla vuonna 2013. Vuonna 2014 avustimme mm. Rajaton-yhtyettä ja Kuusiston veljeksiä heidän 2 astetta – kiertueensa ja levyn suhteen. Tänä vuonna Niina Nurminen ja ArtSensen Forte-ryhmä on kehittänyt Sitran tukemana Ilmastoteatteri-konseptin, jonka ensi-ilta pidettiin Sitrassa kesäkuussa.

Tämän vuoden merkittävin tapahtuma ilmastonmuutoksen suhteen on Pariisin ilmastoneuvottelu joulukuussa. Tätä varten mm. maat, yritykset ja kaupungit tekevät ilmastolupauksia, joilla toivottavasti kyetään estämään ilmastonmuutoksen vaarallisimmat seuraukset. Pitäisi päästä ratkaisuun, jossa globaalin lämpötilan nousu olisi enintään 2 astetta. Toimitettujen lupausten perusteella tällä hetkellä näyttäisi siltä, että tämä tavoite on vaikea saavuttaa. Lupauksia seuraava Climate Action Tracker arvioi, että toimitetuilla tavoitteilla ollaan menossa yhä yli kolmen asteen. Eli pitää kiristää tavoitteita ja saada uusia tahoja mukaan.

Usein ajatellaan, että päätökset tehdään korkealla tasolla ja yksittäinen ihminen ei voi vaikuttaa. Me Myrskyvaroituksessa olemme tästä eri mieltä. Isot virrat syntyvät pienistä puroista. Kun saamme riittävän paljon ihmisiä tekemään vähähiilisempiä valintoja, yritykset panostavat enemmän puhtaitten tuotteitten ja palvelujen kehittämiseen ja tällä tavalla niistä tulee myös halvempia. Kun kansalaiset osoittavat teoillaan, että tahtotila kasvaa, myös poliittiset päättäjät ovat valmiita tekemään entistä kunnianhimoisempia päätöksiä ja sopimuksia. Kansalaiset eivät voi pysäyttää ilmastonmuutosta yksin, mutta ilman kansalaisia se ei onnistu myöskään.

Tätä varten olemme kehittäneet kansalaisen Ilmastolupauksen http://ilmastolupaus.fi jonka allekirjoittamalla voit vaikuttaa. Toivomme, että mahdollisimman moni tulee mukaan! Lupauksen voi tehdä henkilökohtaisena tai julkisena. Ensimmäiset julkiset lupauksen tekijät julkaistaan Ilmastolupaus-sivuilla syyskuun aikana.

“Olemme ensimmäinen sukupolvi, joka ilmastonmuutoksen kokee ja viimeinen joka sitä voi hillitä!”
Washingtonin kuvernööri Jay Inslee

Raimo Päiväläinen
Hallituksen puheenjohtaja
Myrskyvaroitus – Stormwarning ry

Allekirjoita ilmastolupaus.

Saatat tykätä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommenttisi*

Your Name*

Website*