niinisto-ilmastolupaus

Presidentti Niinistö teki ilmastolupauksen

Myrskyvaroitus/marraskuu 27, 2015

Presidentti Niinistö teki ilmastolupauksen – Suomen tasavallan presidentti: tiedotteet ja uutiset:

Presidentti Niinistö teki ilmastolupauksen

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 64 /2015
26.11.2015

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki ilmastolupauksen ja lupaa vähentää omia kasvihuonekaasupäästöjään.

Pariisin ilmastokokouksessa Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana toimiva presidentti Niinistö toteaa, että Suomessa käynnistynyt Ilmastolupaus-kampanja on hieno osoitus siitä, että Suomessa ilmastonmuutokseen suhtaudutaan vastuullisesti myös yksilötasolla.

“Omalla kohdallani hiilijalanjäljen vähentämisprojekti alkoi muutama vuosi sitten, kun asensimme kotiimme maalämmön. Tällä sähkön käyttömme väheni noin puoleen. Olemme sen jälkeen vaihtaneet CO2-vapaaseen sähköön ja siirtyneet valaistuksessa enenevässä määrin led-valojen käyttöön. Jatkossa kiinnitän huomiota mm. ruokahävikin vähentämiseen. Suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa roskiin vuosittain 120-160 miljoonaa kiloa, minkä päästöt vastaavat 100.000 auton ilmastovaikutusta ja 500 miljoonan euron menetystä,” sanoo presidentti Niinistö kannustaen samalla kansalaisia osallistumaan kampanjaan.

www.ilmastolupaus.fi

 

Saatat tykätä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommenttisi*

Your Name*

Website*