Myrskyvaroitus mukana yritysten ilmastotapahtumassa – presidentti Niinistölle luovutettiin Myrskyvaroitus-solmioneula

Myrskyvaroitus/helmikuu 18, 2016

Yli 150 päättäjää ja yritysjohtajaa kokoontui 17.2.2016 Finlandia-talolle keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja sen merkityksestä liiketoiminnalle.

Tilaisuuden avasi tasavallan presidentti Sauli Niinistö, jonka mukaan ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa on kyse myös turvallisuudesta ja taloudesta. “Se on kaiken meidän olemisemme kattavaa asiaa. Jos puhutaan ruoan, veden, jäteveden, hengitysilman, vedenpaisumuksen ongelmista, muuttoliikkeestä – se on suurimmalta osin turvallisuusongelma.” Yhteenveto presidentti Niinistön esityksestä Ilmastonmuutoksesta liiketoimintaa -seminaarissa.

Presidentti Niinistön puheen jälkeen Myrskyvaroituksen Jouni Keronen ja SITRAn Mari Pantsar luovuttivat presidentti Niinistölle Myrskyvaroitus-solmioneulan kiitokseksi Ilmastolupaus-kampanjan tukemisesta.

Muissa esityksissä käytiin läpi useita kannustavia esimerkkejä – mm. Kone, Unilever ja Valtavalo – siitä, miten ilmastonmuutosta voidaan torjua liiketoiminnan keinoin ja myös taloudellisesti kannattavasti. Tilaisuus huipentui ArtSensen Forte-ryhmän Ilmastoteatteri-esitykseen, joka sai aikaan paljon rakentavaa keskustelua ja raikuvat aplodit. Video Ilmastoteatteridemosta (3 min) ja Niina Nurmisen blogi: Kestävä kilpailu.

Seminaarin yhteenveto osoitteessa: SITRA: Suomalaisyrityksillä jo kiire hyötyä ilmastonmuutoksesta. Suuri osa esiintyjistä oli myös tehnyt Ilmastolupauksen.

Saatat tykätä