fb- ilmastolup-small1200 x 628px

MYRSKYVAROITUS – STORM WARNING RY:N HALLITUKSEEN TIETEEN JA TAITEEN VAIKUTTAJIA

Myrskyvaroitus/maaliskuu 20, 2016

Myrskyvaroitus – Storm Warning ry on vuonna 2013 perustettu yhdistys, joka pyrkii edistämään ilmastokatastrofin torjumista ja ratkaisun löytämistä ilmasto-ongelmiin. Riippumattoman ja puoluepoliittisesti sitoutumattoman yhdistyksen näkyvimpiin hankkeisiin kuuluu vuonna 2015 lanseerattu nettipohjainen kansalaisen Ilmastolupaus (www.ilmastolupaus.fi).

Toimintaansa ja vaikuttavuuttaan voimakkaasti kehittävän Myrskyvaroitus – Storm Warning ry:n uuden hallituksen jäseniksi on valittu asiantuntijoita tieteen ja taiteen alalta. Puheenjohtajan tehtävän vastaanottanut Timo Tyrväinen (Senior Advisor, muusikko, VTT ) painottaa: ”Vaikka Myrskyvaroitus on nuori yhdistys ja jäsenmäärältään pieni, sen aloitteellisuus on jo tehnyt siitä kokoaan suuremman”.

Hallituksen muut jäsenet ovat Tuomas Auvinen (dekaani, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia), Jussi Chydenius (muusikko, säveltäjä), Jouni Keronen (toiminnanjohtaja, Climate Leadersip Council, TkT), Ilkka Niiniluoto (emeritusprofessori, filosofia/Helsingin yliopisto), Raimo Päiväläinen (rehtori, Käpylän musiikkiopisto), Esko Valtaoja (emeritusprofessori, tähtitiede/Turun yliopisto). Hallituksen sihteerinä toimii yrittäjä, FM Hannele Eklund.

Tulevaa toimintaa ja yhdistyksen profiilia Tyrväinen linjaa: ”Myrskyvaroituksella on hallitus, jolla on ajatteluvoimaa. Haluan, että yhdistys keskustelee niillä kriteereillä, joihin olen kasvanut tiedemaailmassa. Ilmastonmuutokseen ja sen hillitsemiseen liittyvät asiat sanotaan niin kuin ne ovat ilmastotieteen valossa. Hyvien ilmastotoimien mobilisointi kaikilla tasoilla, ennen kaikkea kansalaisten joukossa, on yhdistyksen tärkein päämäärä. Popularisoimista tarvitaan, mutta populismista pitää pysyä kaukana.”

Pariisin ilmastokokouksessa esitelty Ilmastolupaus on herättänyt laajaa kansainvälistä kiinnostusta. Sen ovat allekirjoittaneet mm. presidentit Sauli Niinistö, Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen, sekä suuri joukko politiikan ja kulttuurin eturivin vaikuttajia. Ilmastolupauksesta suunnitellaan kansainvälistä sovellusta kuluvan kevään aikana ja sen kehittämistä jatketaan yhteistyössä SITRAn kanssa.

Saatat tykätä