Photo: UN, Climate Neutral Now

Eletään ihmisiksi – tehdään ilmastotekoja!

Myrskyvaroitus/maaliskuu 24, 2017

Pyysimme Ilmastolupauksen tehneitä kertomaan, minkälaisia ilmastotekoja he arjessaan tekevät. Ne voivat olla miten pieniä tai suuria tahansa. Ilmastolupauksen allekirjoittaneet ovat asettaneet tavoitteekseen hiilijalanjälkensä pienentämisen puoleen kymmenessä vuodessa. Ajattelutapa muuttuu ja alkaa vaikuttaa valintoihin yllättävän nopeasti. Tulokset myös näkyvät – sekä kukkarossa että kunnossa!

Julkaisemme tarinoita ja esimerkkejä kotisivullamme sitä mukaa kun niitä saamme. Kerro omista kokemuksistasi, jaa idoita kanssamme. Lähetä tarinasi osoitteeseen mail@myrskyvaroitus.fi, tai postaa tunnuksilla #ilmastolupaus #climatepledge. www.climatepledge.global.


Eletään ihmisiksi – tehdään ilmastotekoja #ilmastolupaus #climatepledge

”Volvoomme vm 2003, malli V70 farmari, asennettiin helmikuussa biokaasusäiliö. Nyt ajamme biokaasulla lähes aina 🙂 Ei kuitenkaan meinata ajaa autolla enempää kuin ennenkään, edelleenkin joukkoliikenne on ykkösvalinta. Käynnistyksessä auto käyttää hetken bensaa (n. 1 km kylmillä säillä) kunnes kaasu on lämminnyt 40-asteeseen. Vaihto bensasta kaasuun tapahtuu automaattisesti. Mittarista vaihdekepin luona huomaa vaihdoksen. Laskimme, että investointi tuo rahat takaisin muutamassa vuodessa, koska biokaasu maksaa noin 30 % vähemmän kuin bensa. Tankkauspisteitä on Helsingissä ainakin Tattarisuolla, Roihupellossa, Ruskeasuolla ja Kalasatamassa. Nyt ajamme maalle Kangasniemelle paremmalla omallatunnolla kuin koskaan! Täällä on lähimmät tankkauspaikat Joutsassa ja Laukaan puolella Kalmarin tilalla. Jyväskylään on kuulemma tulossa. Mitä useampi konvertoi autonsa, sitä nopeammin tankkauspaikat lisääntyvät. Biokaasulaitteiston voi asentaa kuta kuinkin mihin bensa-autoon tahansa. Jätteet hyötykäyttöön ja lähes päästötöntä menoa. Suosittelemme lämpimästi!” – Ava Numminen


”Olen siirtynyt joukkoliikenteen varaan. Kävelemälläkin pääsee moneen paikkaan. Hiilijalanjälkimittaus paljasti: tilava asuntoni on kohtuuton ilmastokuormittaja. Muutin pienempään asuntoon, laskin sisälämpötilaa ja ompelin vanhoja vaatteita hyödyntämällä lämpimän kotiasun talvikuukausiksi. Pyrin suosimaan paikallisesti tuotettua, avomaalla kasvatettua kasvisruokaa.” – Jaana Hallamaa”Vertailukohtana on käytetty vuotta 2014. Vuonna 2016 päästöt olivat kolmen hengen taloudessamme sähkön kulutuksen, lämmityksen ja liikenteen osalta laskeneet 42%. Tähän on päästy säästämällä (käyttövesi, valaistus LED-lampuiksi, huonelämpötilan laskeminen), uusilla ilmalämpöpumpuilla sekä bensahybridiautolla. Nykyään myös kompostoimme ja kierrätämme paremmin. Sähkösopimus on ympäristösähkö ja loput taloutemme päästöt sekä toiminimeni elinkeinotoiminnasta tulevat päästöt kompensoin ja harrastusluonteisesti istutan puita. Tulevaisuudessa uusin lämminvesivaraajan sekä hankin aurinkopaneeleita ja/tai -keräimen.” – Martti Rajamäki

Saatat tykätä