Koululaisten Nollapäästöpäivän kilpailusta ilmastoideoita

Myrskyvaroitus/marraskuu 8, 2017

Syyskuun lopulla vietettiin Nollapäästöpäivää, jolla kiinnitettiin huomiota ilmastonmuutokseen ja yksittäisten ihmisten mahdollisuuksiin vaikuttaa sen hidastamiseen. 

Kouluissa päivää vietettiin BoastIt -kilpailun merkeissä. Kilpailussa koululaiset kehittivät omia ilmastotekoja, joilla kannustetaan ilmastoystävällisiin valintoihin. Ideat jaettiin BoastIt -mobiilisovelluksen kautta ja eniten jakoja saaneet kannustukset palkittiin.
Kisan voiton jakoivat helsinkiläinen Puistolanrinteen ala-aste ja Korian koulu.

Puistolanrinteen ala-asteen kannustus Syön paljon kasvisruokaa! Nam! #kouluskaba #puistolanraitinalaaste #nollapäästöpäivä” oli kilpailun eniten jaettu ilmastoteko ja sillä luokka voitti leirikoulun.

Liput Korkeasaareen Puistolanrinteen ala-aste voitti postauksella Sateessakin kävelen ulkona, etten saastuttaisi luontoa!! #kouluskaba #puistolanraitinalaaste #nollapäästöpäivä
Roskat roskiin. Suojele meidän maapalloa.#kouluskaba#puiatolanraitinala-aste#nollasäästäpäivä

Korian koulu puolestaan voitti luokkaretken teolla “Emme lannistu, jos koululla ei ole rahaa retkikuljetuksiin – Menemme pyörällä! #kouluskaba #koriankoulu #nollapäästöpäivä, ja lahjakortit  Hesburgeriin postauksella “Suosimme lähellä tehtyjä tuotteita #kouluskaba #koriankoulu #nollapäästöpäivä” 

Opastettu vierailu Korkeasaareen tuli Korialle postauksella Otimme
löytökissan lähimmältä eläinsuojeluyhdistykseltä. #kouluskaba #koriankoulu #nollapäästöpäivä”

Nollapäästöpäivän ja BoastIt -kilpailuun tuli yhteensä 189 boastia ja niitä jaettiin 1704 kertaa.

Syyskuun 21. päivä vietettävän kansainvälisen Nollapäästöpäivän juuret ovat Kanadan Nova Scotiassa. Idean isä on Ken Wallace (http://zeroemissionsday.org/). Päivän tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja kiinnittää huomiota haitallisiin päästöihin. Koululaiskampanja kuului Myrskyvaroitus – Storm Warning ry:n Nollapäästöpäivän tapahtumiin.

Saatat tykätä