Tervetuloa RuokaSalonkiin 20.9.

Myrskyvaroitus/syyskuu 9, 2023
  • 20.9.2023 17:00 – 19:00
  • Benjamin Pitkänen, Markus Vinnari, Minna Kaljonen & Timo Tyrväinen

Tervetuloa kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja ruokavalion merkityksestä ilmastokriisissä sekä osallistumaan keskusteluun, joka koskettaa meitä kaikkia! Keskustelun jälkeen tilassa järjestetään suitsukeseremonia, jossa aistitaan planeettamme ensimmäisen ja viimeisen metsän tuoksuja. Tapahtuman järjestävät Myrskyvaroitus ry ja IHME Helsinki.

Ruokasalonki

Ilmasto muuttuu ja ilmastokriisin vaikutukset ovat näkyvillä ympäri maailmaa. Yksi merkittävä ilmastokriisin eskaloitumiseen vaikuttava järjestelmä on ruokajärjestelmä. Se millaista ruokaa syömme, ei ole ainoastaan yksilön vastuulla.  Siitä huolimatta kuluttajat ovat keskeisessä roolissa muokkaamassa kaupan ja siten myös alkutuottajien päätöksiä.

Myrskyvaroitus ry ja IHME Helsinki järjestävät Puistokatu 4:n Jumppasalissa illan, jossa käydään asiantuntijavieraiden kera meitä kaikkia koskettava keskustelu. Keskustelun jälkeen livetilaisuuden osallistujilla on mahdollisuus aistia planeettamme ensimmäisen ja viimeisen metsän tuoksuja Katie Patersonin To Burn, Forest, Fire -suitsukeseremoniassa.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua ennakkoon osoitteeseen ella.luoma@outlook.com.

Ohjelma

17.00–18.30    Ilmastokriisi ja kestävä ruokavalio

  • Miksi teema on tärkeä? Timo Tyrväinen (Myrskyvaroitus – Storm Warning ry:n pj)
  • Kestävä ruokavalio: Kenen asia? Minna Kaljonen (tutkimusprofessori, SYKE)
  • Ruokajärjestelmä murroksessa, Markus Vinnari (KTT, yliopistolehtori, Helsingin Yliopiston taloustieteen osasto)
  • Veganismin aika on nyt! Benjamin Pitkänen (Vegaaniaktivisti, eläinoikeusyhdistys Viral Vegans ry:n pj)

Keskustelu striimataan IHME Helsingin YouTube-kanavalla 

18.30–19.00     To Burn, Forest, Fire  -suitsukeseremonia (Katie Paterson / IHME Helsinki 2021 -teos)

Metsät ovat maailmanlaajuisesti merkittävässä roolissa ilmastonmuutoksen hidastajina ja luonnon monimuotoisuuden ylläpitäjinä. Ruoantuotanto kuitenkin kaataa tällä hetkellä metsiä nopeammin kuin niitä ehditään suojella. Seremoniassa aistitaan planeettamme ensimmäisen ja viimeisen metsän tuoksuja  Seremonian kesto on 30 minuuttia.

Saatat tykätä