Myrskyvaroitus – Storm Warning ry Myrskyvaroitus – Storm Warning ry

Myrskyvaroitus – Storm Warning ry

  • Ilmastonmuutos
  • Ajankohtaista
  • Podcastit
  • Osallistu ja vaikuta
    • Ilmastolupaus
    • Nollapäästöpäivä
  • Tietoa yhdistyksestä
  • Jäseneksi
Myrskyvaroitus – Storm Warning ry > Podcastit

Ilmastovaroitus-podcast

Ilmastovaroitus on Bauer Median ja Myrskyvaroitus ry:n podcast-sarja, jonka tavoitteena on syventää suomalaisten tietoutta ilmastonmuutoksesta ja kertoa keinoista vaikuttaa ilmastonmuutokseen hillitsevästi. Sarja pyrkii käsittelemään ilmastonmuutokseen liittyviä aiheita mahdollisimman ymmärrettävästi ja samalla tarjoamaan suomalaisten kahvipöytäkeskusteluihin aiheesta mielenkiintoisia näkökulmia ja faktoja.

Paleface: “Unohda kuntauudistus, me tarvitaan ihmiskuntauudistus”

Ilmastovaroitus-sarjassa on tällä viikolla hyvin kiihkeää ja intohimoista keskustelua, kun studiossa on Paleface eli Karri Miettinen, Timo Tyrväinen sekä Hermanni Seppälä. Onko taiteilijalla yhteiskuntavastuuta? Entä yrityksillä? Onko hyviä PR-temppuja, ja miten tunnistaa oikean, tutkitun tiedon?

Ilmastokysymykset osa 2

Ilmastovaroitus-sarjassa käydään läpi jo toisen kerran kuulijoiden lähettämiä kysymyksiä. Minkä aikakauden elämäntapa oli vielä luonnon kannalta riittävän uusiutuva ja miksi miljonäärit eivät jo nyt rakenna Nooan arkkeja, jos vedenpaisumuksen uhka on todellinen? Studiossa Jouni Keronen, Timo Tyrväinen ja Hermanni Seppälä.

Ilmastonmuutos ekonomistin silmin

Ilmastonmuutoskeskustelussa talouden kasvu ja sen hillitseminen nousevat usein esille. Mitä mieltä maailmantalouden kasvusta ovat ekonomistit Sixten Korkman ja Timo Tyrväinen? Voiko talous kasvaa ilman päästöjen kasvua vai ei? Ja mitä mieltä ekonomistit ovat kansainvälisestä ilmastopolitiikasta? Sixten Korkmanin ja Timo Tyrväisen kanssa Ilmastovaroitus-podcastissa mukana Hermanni Seppälä.

Maaperän hiilensidonta

Meret, maat ja metsät sitovat hiiltä, mutta lisääntyneen fossiilikäytön johdosta noin puolet hiilidioksidista jää ilmakehään. Pelkkä päästöjen vähentäminen ei riitä ilmastonmuutoksen torjumisessa vaan sen lisäksi hiilensidontaa tulee kehittää. Miten hiilensidontaa voi parantaa ja millaista roolia Suomi näyttelee tässä? Hermanni Seppälän ja Jouni Kerosen kanssa studiossa ovat asiasta keskustelemassa maatalousteknologian dosentti, maanviljelijä Johannes Tiusanen sekä mm. BSAG:n hallituksen puheenjohtaja ja perustaja, Qvidjan koetilan omistaja Saara Kankaanrinta.

Ilmastonmuutos äidin näkökulmasta

Onko se, että ei hanki lapsia, paras ilmastoteko? Millaista on olla vanhempi aikana, jolloin sekä lapset että vanhemmat pohtivat ilmastonmuutoskysymyksiä? Vanhemmuudesta, lapsista ja ilmastonmuutoksesta ovat keskustelemassa Timo Tyrväisen ja Hermanni Seppälän kanssa toimittaja Niina Backman ja näyttelijä Minka Kuustonen.

Ilmastonmuutos maailmankaikkeuden pitkässä historiassa

Ilmaston lämpötila on vuosien varrella vaihdellut, ja maapallolla on ollut sekä kylmempiä että lämpimämpiä kausia. Myös ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on ollut nykyistä korkeampi. Miksi nyt puhutaan ilmaston lämpiämisestä niin paljon ja miten maapallon tilanne eroaa siitä hetkestä, kun viimeksi lämpötilat olivat näin korkealla? Hermanni Seppälän kanssa asiasta ovat keskustelemassa professori Esko Valtaoja ja ekonomisti Timo Tyrväinen.

Tienhaarassa − Johtajuus ilmastonmuutoksen aikakaudella

Tienhaarassa – Johtajuus ilmastonmuutoksen aikakaudella -kirja julkaistiin syyskuussa. Kirjan kirjoittajat Mari Pantsar ja Jouni Keronen ovat kertomassa kirjan tekemisestä sekä muun muassa johtajuudesta, vallasta, vallanjaosta ja tulevaisuuteen liittyvistä peloista ja uhkakuvista. Studiossa ovat myös Hermanni Seppälä ja Timo Tyrväinen.

Ilmastokysymykset

Jos lämpeneminen jatkuu, niin missä päin maapalloa selviää pisimpään hengissä? Entä miksi ilmastotalkoissa kukaan ei puhu lentoliikenteen vaikutuksista? Ilmastovaroitus-jaksossa pureudutaan tällä kertaa kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin. Studiossa vastaamassa Timo Tyrväinen ja Jouni Keronen.

Ilmastonmuutoksen eteneminen on kalliimpaa kuin ilmastonmuutoksen hillitseminen

Usein puhutaan, että ilmastonmuutoksen hillitseminen on kallista ja meillä ei ole siihen varaa. Jos asiaa tarkemmin miettii ja tutkii, voidaan kuitenkin tulla toiseen lopputulokseen ja kysymys saattaa ollakin, että onko meillä varaa olla hillitsemättä ilmastonmuutosta. Kehittämisyhtiö Micropoliksen toimitusjohtaja Leena Vuotovesi on kertomassa taloudellisesti kannattavista toimista, joita Iin kunnassa on tehty ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Iin toimet on huomioitu myös kansainvälisesti.

Perheenisän matka hiiliporsaasta kohti tiedostavampia valintoja

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen on kertomassa omista valinnoistaan kohti ilmastoystävällisempää arkea. Samalla puhutaan siitä, koetaanko valinnat uhrauksina tai muutoksina. Jaksossa myös Suomen ympäristökeskus SYKEn tutkija, Marja Salo, joka kertoo suomalaisten ilmastoymmärryksestä.

Iso raha ja ilmastonmuutos

Miten yrityksen toiminta vaikuttaa sijoittamiseen ja mitkä ovat niitä yrityksiä, joita sijoittajien rahaa seuraa? Mikä on TCFD-ajattelu ja miten ilmastonmuutos liittyy sijoittamiseen? Ohjelmassa vieraana vastuullisuusjohtaja Jukka Honkaniemi, SEB ja Myrskyvaroitus ry:n puheenjohtaja, ekonomisti Timo Tyrväinen.

Väite: Kotitalouksien on turha hillitä hiilijalanjälkeä, koska teollisuus saastuttaa niin paljon

Mikä merkitys kotitalouksilla on Suomen päästöissä, ja mikä merkitys kuluttajien valinnoilla on päästöihin tai jopa yritystoimintaan? Hermanni Seppälän kanssa keskustelemassa ekonomisti Timo Tyrväinen sekä CLC:n toiminnanjohtaja Jouni Keronen.

Mistä energiaa?

Fossiilisten polttoaineiden käyttö puhuttaa ilmastonmuutostalkoissa. Miten niitä voisi korvata muilla ja millä aikataululla? Hermanni Seppälän kanssa asiasta keskustelemassa johtaja Mari Pantsar Sitrasta, professori Esko Valtaoja sekä CLC:n toiminnanjohtaja Jouni Keronen.

Väite: Ei Suomi yksin voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen

Maapallo saastuu, mutta Suomi ei pysty vaikuttamaan asioihin globaalisti. Onko tämä väite totta vai ei? Ja voimmeko kenties hyötyä ilmastonmuutosratkaisuista? Aiheesta keskustelemassa Hermanni Seppälän kanssa Myrskyvaroitus ry:n puheenjohtaja, ekonomisti Timo Tyrväinen sekä CLC:n toiminnanjohtaja, Myrskyvaroitus ry:n perustajajäsen Jouni Keronen.

Väite: Ei yksi ihminen voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen

Suomalaisten henkilökohtainen hiilijalanjälki on yksi maailman suurimmista. Kuitenkin usein vedotaan siihen, että suomalaisten on turha esimerkiksi pohtia ruokavalintoja tai vähentää kodin lämpötilaa, kun Intiassa ja Kiinassa ei asioista välitetä. Mikä yksilön vastuu ilmastokysymyksessä on, ja mikä kannattaa? Aiheesta keskustelemassa Hermanni Seppälän kanssa professori Esko Valtaoja ja Myrskyvaroitus ry:n puheenjohtaja Timo Tyrväinen sekä sosiaalisen median asiantuntija Kira Hagström.

Mitä tekee Myrskyvaroitus ry?

Myrskyvaroitus ry on ilmastonmuutoksesta huolestuneiden yksityisten ihmisten perustama yhdistys. Yhdistys pyrkii edistämään ilmastokatastrofin torjumista ja ratkaisun löytämistä ilmasto-ongelmiin aktivoimalla ja innostamalla meistä jokaista toimimaan ilmastomyönteisesti omassa elämässään. Myrskyvaroituksesta ja Myrskyvaroituksen kehittämästä Ilmastolupaus-kampanjasta on kertomassa yhdistyksen puheenjohtaja Timo Tyrväinen sekä perustajajäsen Jouni Keronen.

SOCIAL MEDIA

Seuraa käyttäjää @Myrskyvaroitus
facebook

Myrskyvaroitus

Myrskyvaroitus – Storm Warning ry on perustettu edistämään ilmastokatastrofin torjumista. Myrskyvaroitus varoittaa ilmastonmuutoksen tuhoisista seurauksista ihmisille, luonnolle, taloudelle ja kulttuurille. Myrskyvaroitus aktivoi ja innostaa ihmisiä elämään ja toimimaan ilmastoystävällisesti sekä pyrkii vaikuttamaan päättäjiin ilmastomyönteisten päätösten aikaansaamiseksi.

HAE

Created by Web-veistämö / Powered by WordPress